Месец на безвъзмездното кръводаряване организират в Стара Загора

Сподели силата си, дари кръв“ е мотото, под което ще протече организираният от Община Стара Загора месец на безвъзмездното кръводаряване. По този начин ще се отбележи и 14 юни – Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Партньори на инициативата са Международен младежки център – Стара Загора, Районен център по трансфузионна хематология – Стара Загора (РЦТХ) и Сдружение с нестопанска цел „Самаряни”.

Официалният старт на кампанията ще бъде даден на 3 юни от 18.00 часа на сцената пред Общината с концерт и забавления. Събитието е своеобразен призив към всички да преоткрият още една „суперсила” в себе си – силата да спасяваш живот!

В рамките на месеца на територията на Стара Загора са организирани четири пункта, в които ще бъдат разположени екипите на РЦТХ.

Пунктове за кръводаряване:

04.06. – Фоайе на зала „Славейков” – Община Стара Загора.

11.06. – Международен младежки център – бул. „Княз Александър Батенберг“ №19.

18.06. – Сдружение “Самаряни” – бул. „Патриарх Евтимий“ №57 (южен вход от ул. „Бр. Жекови“).

25.06. – РЦТХ Стара Загора – бул. Генерал Столетов 2 (в двора на УМБАЛ „Ст. Киркович”).

Желаещите да дарят кръв могат да посетят най-удобния за тях пункт в часовете между 08.30 и 12.00 часа. Повече за изискванията към кръводарителите можете да откриете на страницата на НЦТХ (https://ncth.bg/kak-da-pomogna/faq).

Росица Въльовска