Вълнуващо награждаване на участниците в конкурса ни „Моят любим учител“

25 ученици и 4-ма вече завършили училище участваха в конкурса „Моят любим учител“ на сайта ни Долап.бг и Регионално управление на образованието-Стара Загора.

Всички участници бяха наградени с книга и специална грамота на церемония днес в Зала „Байер“. Четирима бяха отличените с първа награда – ваучер за книги от Хеликон, книга и грамота.

Нека припомним имената на победителите:

Във възрастовата група на гимназистите първо място е за – Ибрахим Бейсим Ахмед от Езикова гимназия „Христо Ботев” в гр.Кърджали. Той пристигна специално от родопския град за церемонията и преди нея беше 2 часа на посещение в Регионален исторически музей-Стара Загора. Ибрахим иска да стане учител по история и вече има спечелени олимпиади по история на училищно и областно ниво.

В прогимназиалната възраст 5-7 клас бяха отличени двама ученици:

Преслава Калчева, 7 клас, ОУ”Митьо Станев”. Тя е една сериозно заета със завършването ученичка, единствена от всички наградени не успя да дойде, но вежливо се обади по телефона, за да се извини.

Константин Стефанов Стоянов, 6 клас, ОУ”Кирил Христов” разказва за любимата си начална учителка Маргарита Кирилова. Днес г-жа Кирилова беше до Константин и беше много развълнувана от неговите думи. Беше силен емоционален момент за учител и ученик!

В начална възраст 1-4 клас победителят се казва Иван Цветелинов Кирилов, 4 клас, Пето основно училище „Митьо Станев“. До Иван застана и Диана Велчева, както я нарича в есето си той „учителката с най-топлите очи, сбрали в себе си слънцето на детския ми свят”. Имаше сълзи от радост и вълнение от признанието на един любим ученик.

„Да бъдеш искрен“ – това е тайната на добрия учител – каза пред всички Здравко Мочев, преподавател по български език и литература. Три деца от конкурса разказаха за него като за свой любим учител. „За да си добър учител, не е достатъчно да разказваш урока. Трябва да си отдаден и да се отнасяш с любов и грижа към всичко и всеки, дори и към малките детайли. Заради това г-н Мочев заема важното място на добър и мой любим учител, защото прави така, че да го заслужава. Благодаря Ви от сърце, господине, за това, че сте добър човек!“ – писа в есето си Сиана Стилианова Сивова,, VII-г клас в ОУ „Кирил Христов“.

Също трима ученици писаха есе /посмъртно/ за любимата си учителна Ренета Раданова от 11то ОУ“Николай Лилиев“. „Моят любим учител ме накара да заобичам родния си език и да дам най-доброто от себе си, за да стана не просто по-добър ученик, а по-добър човек. Виждахме се само в училище, но го обичах сякаш делим един хляб и един покрив. Госпожа Ренета Раданова не беше само добър учител. Тя беше принципен и отдаден човек, от когото взимах пример в живота“ – писа в есето си Пресиян Атанасов Генов, 7 клас, 11 ОУ.

Организаторите на конкурса бяхме не по-малко развълнувани от участниците, които дойдоха днес в зала „Байер“ да получат своите награди. Изключително сме благодарни за личната съпричастност към конкурса на г-жа Татяна Димитрова, директор на РУО-Стара Загора. Можем само да си пожелаем, защото вече обещахме публично догодина конкурсът ни да има по-голям награден фонд, за да има и още повече участници.

Защото всяко едно есе, всяка добра дума, всяко споделено вълнение е такава награда за учителите, тези достойни хора с толкова важна професия.

А споделянето на добри думи за добри хора е най-силната ни, на нас от Долап.бг – страна.

То, споделянето, е нашето верую!

Още веднъж огромна благодарност на всички участници, много сте талантливи!

Огромна благодарност и на родителите, които подкрепят своите деца да участват в такива смислени дела!

Долап.бг