Двама посланици на Международната награда на Херцога на Единбург ГПЧЕ“Ромен Ролан“

Симона Кръстева от 11. А клас и Лия Михалкова от 10.Б клас са избрани за посланици на Международната награда на Херцога на Единбург.
Наградата е програма за личностно развитие, която развива ключови житейски умения. В нея младежите сами избират и планират своите дейности, поставяйки си лични цели и отбелязвайки своя напредък. ГПЧЕ „Ромен Ролан“ е първата гимназия в Стара Загора, която в края на миналата година над 30 ученици се включиха в това предизвикателство.
На 16.05 (неделя) се проведе първата среща на второто поколение посланици на Hаградата на Xерцога на Единбург. Симона и Лия споделиха:
„Ние бяхме избрани за посланици и представители на нашата гимназия за Наградата. Тази среща беше с цел да се запознаем с останалите посланици от цялата страна и да сформираме екип, с който ще работим за постигането на нашите цели за следващата една година. Срещата се проведе в онлайн среда чрез платформата Zoom и всеки от посланиците се представи с един физически предмет, който го описва най – добре. Разказахме за училището или организацията, от която идваме. Срещата мина изключително приятно и неформално, с различни опознавателни занимания и написването на правилника на посланиците, който всеки трябва да спазва. В края на срещата организаторите ни възложиха нови мисии за изпълнение за следващите ни срещи. Изключително се радвам, че мога да бъда част от това приключение и да представлявам гимназията ни пред страната. Също така благодаря искрено от мое и от името на Лия на нашите лидери, че ни се довериха и ни предоставиха тази възможност да се развиваме, предизвикваме и да създаваме нови приятели.“