Комедията „Лъжци по неволя“ е следващата премиера на ДТ „Гео Милев“

На 14 юни 2021 г. Драматичен театър „Гео Милев“ Стара Загора ще представи поредната си премиера „Лъжци по неволя“. Това е брилянтна английска комедия от Антъни Нийслън. Преводът е направен от Златка Костова. Сценичният вариант и постановка са на Николай Урумов. Сценографията е дело на Златан Дрянов, а музикалната картина – на Иван Стоянов. Действащите лица и изпълнителите са Блънт- Ивелин Керанов, Гобъл – Стефан Борисов, Гроня – Мария Енева, Гарсън – Елена Азалова, Балтазар – Кольо Стайков, Преподобният Бренди – Цветомир Черкезов и Каръл – Георги Ножделов.

Точно на Бъдни вечер полицаите Гобъл и Блънт са натоварени със сложната задача да съобщят на възрастна семейна двойка, че дъщеря им е загинала в катастрофа. Майката се оказва с доста странни и ексцентрични поведенчески отклонения, бащата пък е с много слабо сърце и двамата полицаи се оплитат в нелепи, но трогателни опити да поднесат по-безболезнено ужасната новина. Това се превръща в непосилен героически подвиг след ненавременната намеса на квартална активистка, повела безкомпромисна битка с педофилите, свещеник с артистични залитания и едно чихуахуа…

Лъжци по неволя” е майсторски написан фарс. Като всяка коледна история и тази е изпълнена с приповдигнато настроение и има щастлив край.

Представлението ще се игра и на 15 и 21 юни т.г.

Росица Ранчева

сн. Сия Петкова – Репетиция на маса