Предстои уникален поетичен рецитал – „Литературни гласове-оцелели във времето“

Дни преди 24 май – празника на словесността, на 21 май 2021 г. от 11:00 часа на тържествена церемония Радио Стара Загора ще дари на Музей „Литературна Стара Загора“ около 90 записа, които пазят гласовете на поети, писатели и интелектуалци, чийто живот е свързан с културната традиция в Стара Загора, запазени в Златния фонд на медията. Събитието ще се състои в експозиционната зала на музея от 11:00 ч.  часа, в присъствието на Милена Желева – зам.-кмет на община Стара Загора, Иван Матев – директор на музей „Литературна Стара Загора“ и Здравко Георгиев – временно изпълняващ длъжността директор на Радио Стара Загора. Водещ на празничното събитие ще бъде директорът на Драматичен театър „Гео Милев“ Ивелин Керанов.

Поводът за това безценно дарение е 60-годишният юбилей на Литературния музей, както и 85-ата годишнина на Радиото.  Записите, познати на слушателите, но малко позабравени във времето, ще обогатят колекцията на мултимедийния фонд на Музей „Литературна Стара Загора“, а посетителите ще имат възможност да чуят отново гласовете на видни интелектуалци, поети, писатели и книжовници, както и разказите на техни съвременници или роднини.

Ценителите на литературата ще могат да се насладят на записите с гласовете на поетите Иван Мирчев, Веселин Ханчев, Христо Кацаров, Жеко Христов, Иван Груев и други.

Заповядайте заедно да се насладим на поетичния рецитал под наслов „Литературни гласове – оцелели във времето“, който ще припомни творчеството на част от старозагорските поети.

Музей „Литературна Стара Загора“