„Моят любим учител“ – есе от конкурса от Благовеста Благоева Чернакова

Моят любим учител е Златка Колева,защото тя е най-добрия учител, койтопознавам в целия свят. Още когатобях 1-ви клас се срамувах да говоря,бях притеснена че ще е много трудно и няма да разбера нищо. Но госпожата ме научи да не се стахувам, да бъда уверена, да разбирам всичко . Тя е велик учител, винаги е била много добра с нас и много ни е обичала.

Учила ни е както никой учител на този свят. Тя ни чувстваше като второ семейство, а ние я чувствахме

като втора майка .  В моя клас се  карахме и  обиждахме ,но госпожата за нас е герой ,който ни сплоти и станах ме като екип.

Това късмет ли е да се падна при такава госпожа.Тя е толкова лъчезарна и усмихната,красива с благо сърце. Тя ни даваше задачи трудни ,но и идеи много чудни. Тя полагаше много усилия за възпитанието и обучението ни. Госпожа Златка Колева ни паказа правилния път към успеха. Госпожата ни научи , когато се притесняваме да се преборим със страха и да сме уверени дори и в трудни моменти. Тя е учител който не може да се забрави, дори и да си изгубиш паметта. Тя е един от най-светлите и добри хора на земята.  Госпожата ни дава това, което не всеки учител  може да ни даде : топлината на душата си, радостта от срещата, доброта и лъчезарна усмивка.

Тя ни въздействаше по възможно най-благоприятния за нас начин, за да ни превърне в мислещи и отговорни  хора.Всичко това остави  голям

отпечатък в моето сърце . За мен тя не е просто учител , а човек , който ме научи да бъда честна и всеотдайна , да посрещам трудностите , но никога да не свалям глава , а да ги преодолявам . Тя е човек , с когото можеш да научиш всичко , стига да го пожелаеш . В същото време с нея не чувстваш дистанцията между учител и ученик . Трудно е в днешно време да откриеш човек , с когото да споделиш , но още по-трудно е да намериш човек , който да ти помогне и то безвъзмездно.

Когато бяхме 3-ти клас по човек и природа правихме много интересни неща, като например ,че учихме за луната как се върти  около земята . Госпожата за да ни обясни по-добре ни използваше за планети. Аз бях луната, моята приятелка беше земята . И така научихме урока лесно, интересно и забавно.За мен тя е най-забавния човек. Тя както се е грижела за нас, така и ние за нея . Когато имаше рожден ден винаги я изненадвахме с нещо  хубаво и красиво. Госпожата никога не е имала любимци и винаги ни е обичала много.За мен тя винаги ще остане в моето сърце, защото съм прекарала много хубави моменти с нея. Всяка година тя ни  води на екскурзии ,но последната беше най-хубава, защото си прекарахме чудесно и я изненадахме като за последно.

Тя е любимият ми учител,защото вдъхнови сигурност на заобикалящите я, също така смелост, гордост и честност. Моята учителка ще остави галям спомен в сърцето ми със своя поход към възпитанието ни,вниманието което обръщаше на всички,любовта с която  всеки ден ни даряваше.

Това е учител, който ще постигне целите си , ще остави следа след себе си заедно със своята доброта и човечност, а най-вече да поведе и другите си ученици по пътя на познанието,сигурноста и добрината.Щастлива съм че госпожа Златка Колева ме научи на най-важните наща в живота.Благодарна съм на господ, че се паднах точно при нея.

Благовеста Благоева Чернакова

ОУ“Кирил Христов“ гр.Ст.Загора

6 А клас