„Моят любим учител“ – есе от конкурса от Данимира Иванова Узунова

Възможно ли е да нямаме любим учител, а към всички да изпитваме еднакви чувства?!

Според мен всеки си има любим учител. Преподавателите са хора и като всички останали, разполагат със собствен мироглед и индивидуалност. Поради тази причина с някои от тях се привличаме по характер повече, отколкото с други.

Повечето ученици проявяват по – голям интерес към точно определени предмети, което допълнително насочва вниманието им към съответния учител.

В тази връзка моите предпочитани предмети са Човекът и природата, Български език и литература, Физическо възпитание и спорт.

Моят любим учител е класният ми ръководител госпожа Теменужка Христова. Освен, че е добър професионалист, тя е и такава по призвание. Дава ни достатъчно свобода в изявите, което на мен ми допада много. Участвам с желание и интерес в изработване на проекти и постери по различни предмети. Активна съм и в състезанията по български език, на които се представям достойно. Тя винаги ме е подготвяла, подкрепяла и стимулирала. Това ме изгражда като личност и съдейства за повишаване на самочувствието ми. Прави го естествено, непринудено, вдъхновяващо, с лекота. Благодарение на нейните указания се впуснах и в творчески приключения. Пиша с удоволствие стихове и разкази, в които изразявам моята душевност, възгледи, усещания. Към творбите си обичам да рисувам и подходящи илюстрации отново благодарение на нея. С чувство за такт, усещане за индивидуалност и компетентност тя ме поведе по пътя на знанието.

Благодарна съм на учителката си за обучението и всеотдайността и към нас, учениците. По всичко личи, че това е мисията и в живота.

От казаното до тук следва, че всеки си има любим учител, а лично моят е класният ми ръководител – госпожа Христова. Тя ще остане в сърцето ми като моята първа учителка, която е съдействала за моето развитие и усъвършенстване като личност, мислеща и действаща. Затова много я обичам.

Данимира Иванова Узунова – IV „а“ клас

ОУ „Кирил Христов“

Стара Загора