Кузман Илиев представя книгата си „Кой контролира парите ни?“ в Стара Загора

На 13 май 2021 г., в 18:00 ч., в Регионална библиотека ,,Захарий Княжески“ – Стара Загора, Кузман Илиев ще представи книгата си ,,Кой контролира парите ни?“. Написана на принципа на статии по отделни важни теми, пречупени през разнообразието на реалността, тя засяга живота на всеки от нас.

Защо инфлацията прави войните по-вероятни; капитализмът ли е виновен за кризите; защо и как социалните мрежи налагат „мека“ цензура; пари или инвестиция е биткойн; как да оцелеем по време на икономическа криза; идва ли залезът на цивилизацията и има ли противоотрова? Това са само част от темите, върху които авторът хвърля нова светлина, помагайки за по-доброто разбиране на света на икономиката и политиката – вчера, днес и утре.

Кузман Илиев е икономически и политически анализатор, докторант по финанси и продуцент. Лектор в специалността „Теория на парите“, катедра „Финанси и кредит“ в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“. Магистър по публичен мениджмънт от IEP Тулуза, Франция. Студент на годината на НБУ за 2009 г. Автор и водещ на редица телевизионни предавания, като последният му проект е авторското предаване за икономика и политика „Плюс-Минус“ по Нова телевизия. Съосновател и изпълнителен директор на продуцентска къща Cadre. Продуцира първия български финансов трилър, който ще излезе по кината през есента на 2021 г.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.

Благовест Илиев