„Моят любим учител“ – есе от конкурса от Александра Стефанова

С нетърпение очаквах моя първи учебен ден. Мама и тати ми обясняваха колко е хубаво в училище.Как трябва да бъда послушна и внимателна ,че ще имам госпожа, която трябва да слушам и аз чаках с нетърпение този ден да дойде и да се запозная с моите съученици и госпожа.  Но не очаквах че ще имам един най-добрите учители.

Моят любим учител е госпожа Мима Бойчева. Тя е един много добър човек ,който обича децата , когато е  необходимо ни е като родител,  приятел и не на последно място прекрасен учител .

Когато е възможно тя ни води по екскурзии, до музей и паметници и успява по много интересен начин да ни разкаже за тях. Госпожа Мима Бойчева на мен ми е класен ръководител. По празници или по специални поводи като например нейния рожден ден или рожден ден на училището тя ни купува разни сладки неща за да ни почерпи, а нашите рождени дни тя превръща в празник на класа.

Тя се разбира с абсолютно всички : учители, директори, деца, родители. Никога не се намесва в спорове и не създава спорове, а когато ги има тя решава справедливо.

Винаги усмихната ,винаги се смее.

Сигурна съм ,че всички деца от нашия клас я харесваме, уважаваме  и много я обичаме. Тя никога не ни дели. Никога не е обичала един повече от друг.Тя обича абсолютно всички. Винаги ни поощрява да ходим на различни състезания и конкурси.

В час се опитва да направи всичко забавно за да може да го разберем и осъзнаем.

Старае  се да не ни натоварва чак толкова много, но и да можем да научим урока си.

Искам тя завинаги да е наш учител, но знам, че след четвърти клас не можем да бъдем с нея.

Тя ще преподава на други деца за които съм убедена, че и те много ще  я  харесват.

Когато бяхме втори клас госпожа  Мима Бойчева излезе в дълги болнични. Преди около месец тя се върна в училище. Всички бяхме много щастливи. Един ден по- късно излязохме в онлайн обучение. Тя никога преди не е преподавала в онлайн среда, но определено се справи добре с всичко както само тя го може. За мен тя е пример, любов, обич и учител.

Благодаря ,че Ви имаме Госпожо!

Александра Стефанова

От 3г клас ОУ “Кирил Христов“