В ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ се чете много и с любов

В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Хан Аспарухово месец април премина под знака на „Маратон на четенето“. В инициативата взеха участие учениците от всички класове.

Първи се представиха третокласниците. Каките и батковците от III „б“ клас прочетоха „Български народни приказки“ на най-малките дечица от подготвителната група. В III „а“ клас се проведе състезание между учениците за „Най-добър четец“. Отличилите се ученици получиха и грамоти.

На 19.04. 2021 г. се изявиха учениците от IV „б“ клас. Те прочетоха басни на П. Р. Славейков и Езоп на първокласниците. IV „а“ клас направиха ученическа работилница „Направи и подари книгоразделител“. Те подариха направените с много труд и любов изделия на учениците от III “а“ клас.

I клас ни зарадваха с рисунки под наслов „Нарисувай ми любима приказка“.

Инициативата завърши с изява на учениците от V, VI и VII клас. Те наблюдаваха презентация „Пролетни обреди и обичаи – Лазаровден и Цветница“. В нея много подробно и нагледно със снимки и материали бяха представени двата обичая. Повече за тези празници разказа и Севдалина Иванова, родител на ученик от училището. Тя беше подготвила интересна статия, свързана с традициите, останали от нашите предци.

Децата споделиха и своите подбрани по темата материали.

Станимира Димова

директор на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“

с. Хан Аспарухово