Прекрасни незабравки лазаруваха в с. Хан Аспарухово

В продължение на три дни децата от ДГ No 55 „Незабравка“ лазаруваха в старозагорското село Хан Аспарухово. Желанието им беше да поздравят стопаните на селото, да им попеят и поиграят за здраве и берекет. С голяма радост и по отколешните традиции, те бяха посрещнати от възрастни хора и от млади жени с малките  им дечица.

Групата обходи – Здравната служба, Кметство, Читалището, магазините и селскостопанската кооперация, гарата, фермата и Завода за преработка на месо.

Под съпровода на г-жа Нели Иванова – един прекрасен човек, учител и образователен медиатор, освен да пеят типичните лазарски песни, те потропваха и задължителния буенек.

Г-жа Нели Иванова работи втора година в  Детската градина. Тя съумя по специален начин, с много труд, умение и търпение да приобщи и интегрира малките деца  на селото, всички които са от етническите малцинства. Децата с желание посещават градината, пеят, рисуват и се забавляват.

Деца и персонал с много усилие, но и с голямо желание, обиколихме селото, но в името на едно много благородно дело – да подпомогнем болната от левкемия Ромина от Девето основно училище „Веселин Ханчев“ Стара Загора. В нейна помощ и с позволението на кмета на селото г-н Петров от 23 април до 7 май 2021 г. пред читалището сме обособили базар. На него се предлагат картички, сувенири и други предмети, които са изработени от децата, учителите им, помощния персонал и родители.
Предстоят вълнуващи за детското творчество дни. С помощта на родителите ще се правят кулинарни вкусотии – курабийки, сладки и ще се боядисват шарени яйца. За да ги опита всеки един обаче ще пуска паричка отново за Ромина.

Няма по-велико нещо от любовта, съчетана с милосърдие и подадена ръка. В очакване на преславното Христово Възкресение нека бъдем по – добри и да отворим сърцата си.

Донка Стоилова

директор ДГ №55 „Незабравка

с . Хан Аспарухово