На Лазаровден митрополит Киприан се помоли Бог да ни дарува духовно здраве

На Лазаровден, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи св. Божествена Златоустова литургия в храм „Св. Троица“, гр. Стара Загора.

Днес, седмица преди Възкресение Христово, Светата православна църква е отредила да си спомним за възкресението на мъртвия Лазар. Именно това трябва да ни укрепява, да ни дава сили да издържим в последните дни, да бъдем в молитва и покаяние. Моля Всеподателя Бога да дарува всички ни с духовно здраве.“, каза в края на службата владиката. В проповедта си свещеноиконом Иван Генов припомни на миряните символиката на днешния ден.

Утре, 25 април, когато църквата отбелязва празника Вход Господен в Йерусалим, по-известен като Цветница, архиереят ще отслужи св. Божествена Златоустова литургия в катедралния храм „Св. Николай“, с начален час 09:30. Тя ще бъде излъчвана на живо в официалната страница на Старозагорска света митрополия в социалната мрежа Facebook. В храмовете се извършва цялостна дезинфекция, а миряните, които ще вземат молитвено участие се приканват да спазват противоепидемичните мерки.

Благовест Илиев