Старозагорска ученичка стана лауреат на олимпиада по френски език

Общо 12 възпитаници на старозагорската ГПЧЕ „Ромен Ролан“ участваха в Националната олимпиада по френски език. Те достигнаха до финалния кръг след перфектно представяне на областното състезание. Младите франкофони достойно представиха елитното си училище и на републиканско ниво.

Единадесетокласничката Владимира Русинова е лауреат и заема второ място сред най-добрите в страната, което е изключителен успех за нея и гимназията.

На призовите места са класирани и останалите участници: Катерина Михайлова, Мария Тотева, Ренета Вълева – 8 клас, Мирена Динева, Виолина Златанова, Карина Григорова, Паола Георгиева – 9 клас, Вероника Гаванозова – 10 клас, Владимира Русинова, Сюзан Милева, Андония Костова, Теодора Йорданова – 11 клас.

Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ е училище с доказан през годините професионализъм в областта на чуждоезиковото обучение. Тя е сред асоцииранитe към ЮНЕСКО училища, удостоена е със знак за отлично качество в преподаването на френски език LabelFrancÉducation. Тя е единствен представител от България в европейския форум „Евроседмица“.

Гимназията е един от четирите изпитни центъра за френска езикова диплома DELF, център за провеждане на изпити към Cambridge и изпити по немски език по DSD програма. Център е за сертифициране на Microsoft.

Росица Въльовска