Творчески работилници за бъдещи първокласници в 6 ОУ“Свети Никола“

Творческа работилница „Великденска суматоха“ организират в Шесто основно училище на 28 април от 17 часа в двора на училището. В работилницата са поканени да участват родители и деца, които ще бъдат първокласници в новата учебна година. Те ще работят на 7 отделни маси, организирани от преподавателите Соня Хараламбева, Неша Горчева, Златина Желева, Веселка Хубенова, Антония Андреева, Стелиана Иванова, Гинка Иванова и учениците им, които сега са в 4 клас, а преподавателите  ще поемат наесен новите първокласници.

Ще се изработват всякакви украси с великденски мотиви, съобразени с възможностите на по-малките деца.

Работилничките са част от инициативите на ръководството на училището за отбелязване на 180 години светско образование в Стара Загора, чието начало поставя Светиниколското училище.

Във връзка с годишнината  учениците от школото имаха задача да напишат есета, стихотворения и разкази, посветени на събитието. Те ще бъдат отпечатани в книга с работно заглавие “ Моето училище в миналото, настоящето и бъдещето“. Със същото посвещение е и юбилейното издание на вестник „Чудотворец“, както и брошурата, посветена на годишнината. Рисунките по същата тема са много впечатляващи. Те също ще бъдат издадени в книга“.

180 дръвчета ще посадят 180 деца и родители, за да продължат мисията на светиниколци. Предстои провеждането на състезанието “Българският език е лесен и интересен”, инициирано от училището. То също е сред инициативите, посветени на празника. Във викторина на тема „180 години Светиниколско училище в Стара Загора“ ще премерят сили и знания малките светиниколци.

Тържествена, цветна и силно зареждаща ще бъде кулминацията на годишнината. В деня на Светите братя Кирил и Методий – 11 май, на мястото, заредено с история – Античен форум „Августа Траяна“, в грандиозен спектакъл, ще бъде претворена история, която ще събере минало, настояще и бъдеще.

Долап.бг