Над 40 творби на Владимир Кондарев представят в Стара Загора

В старозагорската зала „Байер“ на 7 април 2021 г. в 18:00 часа ще бъде открита изложба на талантливия художник Владимир Кондарев. Експозицията ще представи над 40 творби рисувани „На един дъх“, както споделя авторът.

Рисунките и акварелите съм правил „на един дъх“. По тази причина кръстих тази изложба така. В моментите, когато съм получавал вдъхновение за тези картини, започвам да рисувам и не спирам , докато не е готово“, допълва Кондарев. Повечето платна са сътворени през изминалата 2020 година.

Изложбата е подкрепена от Представителството на Съюза на българските художници- Стара Загора и Община Стара Загора и включва рисунки, акварели и живопис. Може да бъде разгледана до 28 април 2021 г.

Владимир Кондарев е роден през 1959 г. в Чирпан. От 1974 г. до 1979 г. учи в Художествената гимназия в Казанлък в ателието на скулптора Леонид Мицев.

От 1982 г. до 1986 г. специализира скулптура в София. Впоследствие проявява траен творчески интерес към рисунката и живописта, които оформят неговия портрет на художник и до днес с неотразимия му авторски почерк и стил.

Павлина Дудева