Старозагорски деца спечелиха награди на национален конкурс

С две награди са отличени старозагорски участниците в конкурса „ Водата, извор на живот”, проведен в Бургас. Със свои творби се включиха децата от школите към Центъра за подкрепа за личностно развитие по Приложни изкуства и школата по малка пластика.

В раздел Приложни изкуства, първа възрастова група – I – IV клас, второ място зае Вероника Маринова от школа Приложни изкуства с ръководител Юлия Славова. На трето място в същата възрастова група се класира Калина Косева от школата по малка пластика с ръководител Слави Славов

Над 300 рисунки и 50 приложни творби са получили организаторите за конкурса „Водата- извор на живот“, посветен на Международния ден на водата – 22 март.

В творбите си младите художници и приложници отразяват своето виждане за въздействието на водата върху природата и човека.

Отличените получиха своите награди по пощата, заради епидемичната обстановка. Организатори на конкурса са МОН, НДД, РУО – Бургас, РИОСВ – Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие град Бургас.

Росица Въльовска