В ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ оживяха френските обичаи и традиции

На 20 март отбелязваме Международния ден на франкофонията – празник на френския език и култура. Като училище, в което се изучава този благозвучен език , той беше отбелязан и в ОУ “Св.св.Кирил и Методий“, в старозагорското село Хан Аспарухово.

Учениците от III до VII клас с радост приеха идеята да организират тържество, в което да покажат своите познания по френски език и култура. С голям ентусиазъм се включиха в подготовката на празника и в пресъздаването на една типична френска атмосфера.

На 17.03.2021 г. в ОУ“Св.св.Кирил и Методий“ оживяха френските обичаи и традиции. Учениците демонстрираха своите знания и умения да четат, пишат и слушат на френски език. Празничната програма започна с песента за буквите, изпълнена от всички присъстващи. Последва рецитал на малките ученици за числата от 1 до 10. Учениците от V клас представиха танц върху песента на Jean Petit.

На тържеството присъстваше и френската кухня , тъй като добрата компания, ястията и разговорите са съществена част от френската култура. Като истински мастер шефове седмокласниците приготвиха традиционна френска салата „Salade Nicoise“ и представиха нейните съставки. Очаквано тържеството завърши с вкусна почерпка.

Станимира Димова

Директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“