Награда за Соня Рачева, преподавател във 2 ОУ за „най-сърцат педагог“

На рецитаторския онлайн конкурс „България, земя на герои“ най-много отличени ученици има сред учениците на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ – Стара Загора. Под вещото наставничество на своя класен ръководител, г-жа Соня Рачева, учениците от II „в“ клас заслужиха отличия във втора възрастова група (I-IV клас):

Първо място:Теодор Андонов, Белослава Георгиева,Борислав Бонев. Второ място: Павел Михов, Пресияна Калчева, Несин Нивжедов.Трето място:Калина Косева,Дани Тончева.

С призът „Най-сърцат педагог“ бе наградена г-жа Соня Рачева – пореден успех за талантливия педагог. Тук ще припомним само някои от постиженията на малки славейковци, вдъхновени и ръководени от нея.

На 15 ноември 2018 г. в седмицата на „Славейковите дни“ по случай патронния празник на Второ ОУ „П.Р. Славейков“ в град Стара Загора бе учреден клубът „България живее в мен“. Това е естествено продължение на работата по едноименната книга на децата от IV в клас /тогава/ с класен ръководител Соня Рачева, които я разпространиха в над 14 държави по света. Целта на клуба е изучаването на историята и традициите на България, срещи с хора, които работят в тази насока и са пример на подрастващите.

По случай 1-ви юни същата година,  предаването „Господари на ефира” присъди наградата „Бялата лястовица“ за малките автори на книгата и техния класен ръководител Соня Рачева.

„Прекрасната инициатива идва от класния ръководител Соня Рачева, която успява да  вдъхнови своите възпитаници от 3-ти клас на Второ основно училище „П. Р. Славейков“ да пишат пътеписи за своите пътешествия из България. Чрез това начинание, учениците не само преоткриват красотите на страната ни, но и се научават да ги ценят. Със създаването на книгата „България живее в мен” те се стремят да запазят българската искра в своите връстници, живеещи извън родината.Влади Василев от „Господари на ефира” посети ръководителката и нейните ученици в Стара Загора и им връчи лично наградата за добрия пример – „Бяла лястовица“.

Честити нови награди, Соня Рачева и ученици!

Долап.бг