Окичиха дървета с мартеници в старозагорска детска градина

Децата от общинските градини в Стара Загора посрещнаха с различни инициативи празника на пролетта и мартениците.

Възпитаниците на Детска градина №3 „Ян Бибиян“ с помощта на родители, украсиха с мартенички дърветата в двора. Всяка група облече в червено-бяла премяна дърво от своята площадка. Децата посрещнаха Баба Марта с песни, танци и веселие. Заедно с приказни герои, тя пък ги закичи с пъстри мартенички и им обеща, че тръгва да търси пролетта.

,,Приятелството не е едно, а милион малки неща”, казват малчуганите от Детска градина №25 „Ален мак“. Такова е приятелството между тях и служителите от Второ районно управление Полиция и Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението в Стара Загора. Защото там има хора, винаги готови да откликнат с демонстрация на интересните си професии и неведнъж са създавали радост на децата. Затова малките им приятели ги зарадваха с мартенички за здраве, сила и дълголетие.

В Детска градина „Светлина“ децата подкрепиха каузата на сдружение „Самаряни“ – „Детството не бива да боли!“. Благодарение на родители, закупили мартенички, е събрана и предадена сумата от 479.60 лв. А на първи март, в знак на благодарност, всички семейства получиха знак, символ на грижата за децата.

Неравноделният такт на Дайчово хоро и магическата сила на мартеницата посрещаха малките старозагорчета на Първи март. Всички получиха красиви мартенички, с пожелание да са добри към себе си, да крачат смело, да обичат и да вървят с красотата срещу злото.

Росица Въльовска