Урок по родолюбие с Искрен Красимиров проведоха в старозагорско училище

В навечерието на Националния празник на България – 3 март, ученици от основно училище „Георги Райчев“ в Стара Загора участваха в иновативен урок-спектакъл с участието на Искрен Красимиров, режисьор по образование, актьор по душа и апостол по професия и призвание.

В урока по родолюбие, режисиран от актьора, пред учениците бе представена по атрактивен начин българската история. Между презентацията на откъси от филми на „НЕзабравимата България“, Искрен Красимиров рецитира стихове и представи интересни случки от живота на идолите на целия български народ – Левски и Ботев. Заедно с него учениците възпроизведоха клетвата на Левски и лъвския му скок. „Чувството беше неповторимо“, споделиха учениците.

Всеки ден се събуждам и заспивам с мисълта за Ботев и Левски. Бях на 20 години, когато случайно разбрах, че съм наследник на Никола Вълчев Минков – един от четниците в Ботевата чета. Тогава животът ми се преобърна на 180 градуса и започна революцията в съзнанието ми“, разказа Искрен Красимиров. Човек с кауза и вяра в бъдещето на България, така определят режисьора, наричан още „съвременния Ботев“.

Часът по родолюбие бе посрещнат с огромен интерес от учениците на ОУ „Георги Райчев“. В края на урока, силно развълнувани, те обещаха, че ще носят България винаги в сърцата си. За да запечатат този незабравим ден учениците си направиха снимки с актьора.