В ОУ „Кирил Христов“ посрещнаха Баба Марта

Средствата от Мартенския базар ще бъдат дарени на Балета на Старозагорската опера!

Баба Марта гостува на 1 март в ОУ „Кирил Христов“, като закичи за здраве с червено-белите традиционни украшения директора Господин Балъкчиев и заместник-директорите Пенка Манджукова, Марияна Йотова и Катя Георгиева. С най-голямо нетърпение и радостни емоции посрещнаха дългоочакваната гостенка първокласниците. Учениците от четирите паралелки, с класни ръководители Яна Иванова, Мария Вълчева, Анна Христова и Тонка Маринова, се бяха постарали в подготовката си за добрата старица и я поздравиха с изпълнения на тематични песни и стихотворения. Сладкодумната гостенка разказа на първолачетата за своите братя Голям Сечко и Малък Сечко. Похвали децата, че са много послушни и знаещи и им закичи мартенички за здраве – да са бели и червени, румени и засмени. Тя остана впечатлена и от празничната украса на стаите и коридорните пространства, където учениците и техните инициативни учителки бяха подредили множество първомартенски постери и табла, едно от друго по-интересни и оригинални.

По повод Първи март в училището подредиха също и благотворителна изложба базар на мартенички, кошнички, пана и тематични картички, сръчно изработени от учениците от първи до пети клас, които се обучават в присъствена форма. Впечатляващата експозиция украси за празника арт пространството във фоайето на втория етаж на училището. Там, на видео стената се излъчваше презентация за Първи март.

Изложбата базар привлече силно интереса на децата, като донесе много мартенско настроение и усмивки. От представените червено-бели творения пролича, че много въображение, талант и познания за традициите бяха вложили в изработването им възпитаниците на учебното заведение.

Специална благодарност ръководството на училището оправи към децата, родителите и учителите от началния етап и петите класове. Те се включиха дейно в изложбата и сътвориха прекрасни мартеници, за да зарадват приятелите си с пожелание за здраве, късмет и дълголетие.

Събраните средства от мартенския базар ще бъдат дарени на балета на Държавна опера – Стара Загора“, уточни г-н Балъкчиев.

Таня Николова