Старозагорска ученичка стана посланик на Дания

Виктория Кабаиванова – единадесетокласничка в ГПЧЕ „Ромен Ролан“- Стара Загора, стана посланик на Дания. Тя се представи най-добре в обявения конкурс „Посланик за един ден“, която се организира за четвърта поредна година. Посланици в България се обединяват по повод Международния ден на жената 8-ми март и предоставят възможност на момичета от цяла България да изпитат усещането какво е да си посланик за един ден. Тази година темата на конкурса е “Ако бяхте посланик за един ден, как щяхте да помогнете на България да се възстанови след пандемията от Ковид-19 и по кои три приоритетни области бихте работили?
В конкурса могат да участват момичета – ученици, на възраст между 14 и 18 години (в 8-11 клас през учебната 2020-21 г.), към момента на кандидатстване живеещи и учащи в България; Отговорът на въпроса трябва да е под формата на есе, което трябва да е в рамките на 200-250 думи; Есетата може да са на английски или на български език; Есетата трябва да са непубликувани в печатни или интернет издания, и/или с които не са участвали в други подобни конкурси; Съдържанието на есетата трябва да бъде оригинално и съобразено с темата на кампанията „Посланик за един ден“ – Издръжливост, възстановяване и възобновяване.“За този ден, прекаран в дипломатическото представителство на скандинавското кралство в София, от амбасадорството заявиха:“Посолството на Дания се радваше на страхотен ден вчера с инициативата „Посланик за един ден“! Имахме посещение от Виктория от Стара Загора, която беше наш посланик за един ден. Ето акцентите от вълнуващия ден:

Първо, Виктория участва в дискусия относно климатичните партньорства и индустриалния преход, организирана от датското Министерство на външните работи и Световния икономически форум.

По-късно Виктория се присъедини към посланик Сьорен Якобсен на среща със заместник-министъра на външните работи г-н Георг Георгиев. На срещата те обсъдиха възможностите за Копенхаген 2021 Worldpride и Eurogames по отношение на популяризирането на правата на LGBT +. Освен това те разгледаха правата на човека, ислямофобията, антисемитизма и многостранното сътрудничество.
Следобед Виктория участва в посещение на дистрибуционния център на JYSK на Ларс Ларсенс Вей 1 в Божурище край София. Виктория и посланик Сьорен Якобсен бяха силно впечатлени от модерните и ефективни съоръжения, в които работят около 250 души.
Бихме искали да благодарим на Виктория, че е толкова хубава, активна и любопитна гостенка в посолството и й пожелаваме всичко най-добро за в бъдеще!“

Dolap.bg