Поредица успехи за Вокална студия „Усмивки“

Вокална студия „Усмивки“ продължава да жъне успехи на национална и международна сцена.

Поредните доказателства за това дойдоха под формата на награди от Международен дистанционен конкурс „DIGI-FORM-ART“, Полша в рамките на проекта Culture Caravan:

Елия Внукова – втора награда, категория „Коледна песен“

Анелия Иванова – трета награда, категория „Джаз“

Деница Иванова – втора награда, категория „Песен от филм“

Кристина Гайдова – втора награда, категория „Коледна песен“

Вокалните педагози Жанина Янкулова и Елена Маликатова получиха специални благодарствени писма от директора на конкурса Robert Tomasz Zieba.

От 7 до 11 януари 2021 г. в Даугавпилс ,Латвия се проведе III-тия  Международен конкурс за млади певци на коледни песни, престижен форум за хорове, вокални ансамбли и солисти. В него се състезаваха около 2000 младежи от 15 държави: САЩ, България, Беларус, Грузия, Хърватия, Казахстан, Русия, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Швеция и Украйна.

Представянето на участниците бе оценявано от осем експерти по вокална музика – председатели на журито: Леонардо Саглиока от Италия и Инеса Бодяко от Беларус ,и членове: Едгарс Знутинс и Йелена Бореле от Латвия, Марцин Томчак от Полша, Сергей Савенко от Украйна , Инна Шорохова и Лариса Ярукая от Русия.

В тази оспорвана конкуренция „Усмивки“ от трета група станаха носители на втора награда в категория „Съвременна коледна песен“ и трета награда в категория „Традиционна коледна песен“.

На 18 февруари 2021 от родния град на Васил Левски – Карлово – пристигна присъдената първа награда в категория „Вокални групи” от Националния конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“ от професионалното жури (Маргарита Хранова, Светослав Лобошки, Ефтим Чакъров, Асен Митев, Антония Маркова, Петър Алексиев и Емил Струнджев).

В средата на м.декември 2020г. вокалната студия получи дългоочакваната диплома за присъдената първа награда на Усмивки от трета възрастова група от Международния конкурс за млади певци „GOLDEN VOICE“, организиран от Европейския център за култура и изкуства в Малта, който се проведе през месец октомври.

В последния ден на декември 2020г. нови награди зарадваха Усмивките – за участието си в Националния конкурс за детско творчество “Коледна звезда“, гр. Тутракан, те бяха отличени с две първи награди за формациите си от 2-ра и 3-та група и втора награда за солистката Елия Внукова.