„Академичен оскар“ за Ветеринарна медицина и Животновъдство получи Тракийски университет

И тази година Тракийският университет получи призовото място в направленията Ветеринарна медицина и Животновъдство на традиционните ежегодни награди на „24 часа“. Те са подкрепени от Министерство на образованието и науката (МОН) и са съобразени с официалната класация на рейтинговата система за 2020 г. за висши училища в страната.

Онлайн-събитието започна с дебати на тема: „Най-добрите университети – близо до бизнеса“. Домакини на срещата бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, изпълнителният директор на „24 часа“ Венелина Гочева, проф. Николай Вълчанов от КРИБ и Георги Стойчев от Консорциума за рейтингови класация. Участници бяха представители на най-успешните фирми в България и ректорите на наградените университети.

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков благодари за признанието: „За мен е чест и привилегия да получа тази престижна награда за втора поредна година като ректор на Тракийския университет. Ние продължаваме да работим активно и използвам възможността да съобщя радостната новина, че на 1-ви март на територията на университета ще отвори врати първата ветеринарна болница в България.“

Наградата за Старозагорската алмаматер беше връчена от проф. Николай Михайлов, който наскоро беше удостоен с почетната титла на Тракийски университет Доктор Хонорис Кауза: „Поздравявам ректора на Тракийски университет доц. Ярков и екипа му за начина, по който надграждат развитието на висшето училище: 100 процентово изпълнение на държавния план за прием на студенти; Патентоване името на Университета и стартиране производството на биопродукти от мляко и месо, както и производството на вино, очаквам да включите и зърнените култури…;Министерски съвет Ви подкрепи в разкриването на Институт за устойчив преход и развитие в структурата на Университета, в партньорство с Техническия университет – София, Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, общинските власти, национално представителни организации на работниците и служителите.

За мен е чест символично да Ви връча наградата, доц. Ярков. Продължавайте смело и с хъс да реализирате идеите си. Вие и екипът Ви формирате принадена стойност и в образованието, и в науката, и в бизнеса. Успех!“- каза проф. Николай Михайлов.

Надя Лилова