Разкриват денонощен имунизационен кабинет в Стара Загора. Пускат и 3 мобилни екипа

Заместник министърът на здравеопазването доц. Евгени Григоров посети днес, 21 февруари 2021 г. Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Той бе тук във връзка с имунизационната кампания срещу Covid-19.

Само в днешния ден в двата имунизационни кабинета в Стара Загора са били ваксинирани 230 души, съобщи доц. Григоров. Най-голям е бил броят на ваксинираните в петък – 485 души. От началото на кампанията досега в Старозагорска област са ваксинирани 3436 граждани, като 979 от тях са получили и втора доза.

През следващата седмица в ЦСНП в Стара Загора ще бъде разкрит имунизационен кабинет, който ще работи денонощно, увери доц. Григоров. Ще бъдат разкрити общо 5 имунизационни пункта. Отделно от тях и 3 мобилни ще извършват ваксинации по места. Доц. Григоров обясни, че за България е осигурено достатъчно количество ваксини. За членовете на секционните избирателни комисии, които в Старозагорска област са около 1400 души, също са доставени необходимите количества.

Според зам.-министъра електронният регистър на желаещите да се ваксинират работи добре. Доставката на ваксини е регулярна и стабилна. Очаква се от следващата седмица в процеса на ваксиниране да се включат и личните лекари.

В срещата на доц. Григоров участваха областният управител Гергана Микова и директорът на РЗИ д-р Станимир Станков.
Източник:ПОРТАЛ СЗ – PortaLSZ.com#