Седмица на Апостола посветиха ученици от ОУ „Кирил Христов“

Седмица на Апостола посветиха ученици от ОУ „Кирил Христов“

С много  инициативи, ученици от начална степен на ОУ „Кирил Христов“ Стара Загора, изразиха почитта и признателността си към Васил Левски.

Послучай 18 февруари 2021 г., когато се навършват 148 г. от героичната гибел на Апостола на свободата, патриотичен урок за живота и делото му представиха в откритата класна стая на училището учениците от I „в“ клас с класен ръководител Анна Христова и от III „в“ клас с класен ръководител Цветелина Бойчева. С вълнение и трепет третокласниците рецитираха стихотворения за живота и делото на Левски. Представиха и изработените от тях постери и кръстословица.

За тържествената атмосфера допринесе колективното изпълнение на малките възпитаници на г-жа Христова на стихотворението „Васил Левски“. Първокласниците Доника Димитрова и Веселин Георгиев прочетоха откъси от биографията на Васил Левски.

Гост на събитието беше заместник-директорът Катя Георгиева.

Презентация, стихотворения и песни за Васил Левски по въздействащ начин съчетаха в урок по родолюбие учениците от III „г“ клас с класен ръководител Юлия Пенчева. Часът започна с драматичен етюд за Апостола, артистично изпълнен от възпитаниците на младата и креативна г-жа Пенчева. Последваха разказ за живота и делото му, съчетан с прилагането на мултимедийни технологии и емоционален поетичен рецитал. Тържеството завърши с вълнуваща песен за Апостола на свободата.

Днес ученици и учители от ОУ „Кирил Христов“ се поклониха и положиха цветя пред паметника на Васил Левски в Стара Загора. В това училище патриотичният дух е неизменна част във възпитателния процес на бъдещото младо поколение.

Татяна Николова