Национален конкурс „Поети с китари“ – Казанлък 2021

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ПОЕТИ С КИТАРИ – КАЗАНЛЪК 2021
под надслов“МАГИЯТА ЛЮБОВ“
/ В РАМКИТЕ НА „ПРАЗНИЦИ В ДОЛИНАТА НА
ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ“ 2021/
1. Цели и организация на конкурса.
От настоящата година, паралелно с традиционния конкурс за любовна лирика“Магията любов“, Община Казанлък организира и конкурс за съвременни поети с китара – изпълнители които сами създават текста и музиката на своите песни. С появата на това ново музикално събитие се цели да се обогати културната програма на традиционните „Празници в долината на тракийските царе“ и едновременно с това да се даде възможност и сцена за изява на таланти от цялата страна да популяризират своето уникално творчество.
2. Регламент на конкурса.
– В конкурса могат да участват всички български граждани навършили 16 години.
– Конкурсът е за авторска музика, като изпълнителите трябва да са автори на музиката и текста на песните. Всички участници се представят с две композиции /едната ,от които задължително на любовна тематика/с общо времетраене до 8 минути.
– Материалите да бъдат представени във видеоформат и изпратени на посочения e-mail.
– На същия e-mail да се изпрати и информация за автора на песните: трите имена, населено място, институция, която представлява/ ако се явява от нейно име/, кратка творческа автобиография, телефон и е-mail за връзка.
– Краен срок за изпращане на видеоматериалите: 31 юли 2021 година.
– Композициите ще бъдат оценявани от жури, включващо изтъкнати културни дейци на гр. Казанлък, както и организатори и спонсори на „Празници в долината на тракийските царе“. Протокол от крайния резултат на журито ще бъде публикуван на сайтовете на Община Казанлък , jazzfestkz.eu и вестник „Искра“.
– В конкурса ще бъдат присъдени следните награди: Голямата награда „Магията любов“ – диплом, плакет и подарък китара, предоставена от спонсора на конкурса – Фабрика „Кремона“ -Казанлък. Ще бъдат отличени и още трима автори, съответно на първо, второ и трето място. Те също ще получат диплом,плакет и парични награди, предоставени от спонсори. Резултатите ще бъдат оповестени на 3-ти август 2021 г. Наградите ще бъдат тържествено връчени на Гала-концерт, който е част от програмата на „Празници в долината на Тракийските царе“ и ще се състои на 25.08.2021г. Всеки един от участниците ще може да представи НА ЖИВО своя програма в рамките на 15 минути. УСПЕХ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ! ОЧАКВАМЕ ВИ!
За контакт: Надя Тончева, тел: 0988340206, е-mail: nadyaton61@gmail.com