Музикалната гора ще има Старозагорската опера

Държавна опера-Стара Загора ще има своя гора. Ще я засади екипът й на 24 февруари 2021 г. В местността „Магарешка поляна“ ще бъдат засадени 2000 фиданки от цер, подарък от Държавно горско стопанство-Стара Загора. Като благодарност служителите на стопанството ще получат специална покана да посетят балетния спектакъл „Дон Кихот“ в операта на 17 март. За това днес се договориха директорите на Старозагорската опера и на Държавното горско стопанство Огнян Драганов и Иван Чергиланов.

Служители на стопанството ще проведат инструктаж за засаждането и ще осигурят инструменти.

„Надяваме се тази „музикална“ гора да бъде специална и всички фиданки да избуят” – каза Огнян Драганов.

„Инициативата на Операта има пълното одобрение и съдействие на Държавното горско стопанство. Дори през трудната 2020 г. успяхме на засадим 500 дка нови гори“ – сподели Иван Чергиланов.

Екопроявата на колектива на операта се организира в навечерието на 28 февруари, когато през 1895 г. Митрополит Методий Кусев засажда първите фиданки на Ахмак байр, за да се превърне това опустошено място в сакралното за старозагорци Аязмо, в зеленото сърце на Стара Загора. Делото на Дядо Методий е в добри ръце, които продължават пътя му.

Dolap.bg