КОНКУРС ЗА ЕСЕ НА ТЕМА “МОЯТ ЛЮБИМ УЧИТЕЛ“ ОБЯВЯВА DOLAP.BG

Конкурс за написване на есе на тема „Моят любим учител“ организира Dolap.bg – сайтът за култура, образование, наука, православие, пътешествия и пр. позитивни новини с подкрепата на Регионално управление на образованието (РУО) Стара Загора.

Целта на конкурса е да се разкаже за учители -личности, които са не само добри професионалисти, а и хора с мисия. С примера си те променят света на своите ученици, мотивират ги да се развиват и усъвършенстват, да мислят и действат като достойни и модерни личности на 21 век .

В конкурса могат да участват ученици от всички училища на област Стара Загора в три категории: първи-четвърти клас ; пети-седми клас; осми-дванадесети клас. В конкурса могат да се включат и вече завършили училище.

Текстът не бива да бъде повече от 100 машинописни реда.

Изискването е есето да бъде написано за конкретна личност – вълнуващо, честно, искрено, атрактивно.

Някои от интересните текстове ще бъдат публикувани веднага след получаването им в специално обособена рубрика. Безпристрастно жури ще определи 10-те най-добри конкурсни материали, които ще бъдат обявени за гласуване от читателите на сайта. Трима от спечелилите най-силно одобрение ще бъдат поощрени и с ваучери за книги, а всички участвали ще получат дипломи.

Краен срок за получаване на текстовете 15 май 2021 г. на адрес: kultdolap@gmail.com

Необходимо е да се запишат имената на автора, училище, клас, адрес и телефон за контакти. Текстът да бъде съпроводен със снимка на любимия учител и на автора. Може и на съвместен кадър.

Конкурсът посвещаваме на 24 май „Ден на българската писменост, просвета и култура“.

Очакваме с нетърпение Вашите думи на благодарност и признателност към любимия учител, млади приятели.

Успех!

Началник на РУО Стара Загора /п/ Татяна Димитрова

Главен редактор на Dolap.bg /п/ Уляна Кьосева