Голямо българско издателство обяви дарителска кампания в полза на библиотека „Родина”

Четвъртата книгодарителска акция в чест на 14 февруари на Издателска къща „Кибеа” ще е в полза на библиотека „Родина“, обявиха организаторите. Старозагорската библиотека си е партнирала с издателството през годините неведнъж в рамките на традиционния априлски маратон „Четяща Стара Загора”.

С акцията „Дари книга, подари любов“ в юбилейната 2021-а „Кибеа” ще отбележи 14 февруари – Международния ден на книгодаряването (International Book Giving Day). Тази година зад инициативата, която ще продължи до 27 февруари, застава и Асоциация „Българска книга“ – организацията на книгоиздателите, книготърговците и литературните агенти у нас.

„Избрахме най-голямата читалищна библиотека, защото този избор отговаря на една от основните цели на кампанията: набиране на качествени заглавия, с които да се попълнят и обновят библиотечните фондове, така че читателите да получат достъп до съвременна и класическа литература, а и до нови издания, често не достигащи до всички региони на страната”, заявяват от издателството.

Как да даря?

  • Единият начин е да купите и „да забравите“ в книжарницата ни наше издание, чието познание искате да стигне и до други;
  • Ако нямате тази възможност, можете да поръчате през www.kibea.net избраното заглавие, като посочите, че е дарение;
  • Друг вариант е да донесете собствена книга. (Надяваме се тя да изглежда така, че вие самите да посегнете към нея, ако я видите в обществената библиотека.)

Всичко за дарителската кампания в България тук: https://kibea.net/news

Към официалния сайт на International Book Giving Day: https://bookgivingday.com/

Към сайта на библиотека „Родина”: https://www.rodina-bg.org/info/goreshti-novini/1700-biblioteka-rodina-e-benefitzient-na-knigodaritelskata-kampaniya-na-kibea