Библиотека „Родина”  получи дарение от издателство „Timelines store”

Поредното дарение от детски книги обогати фонда на Библиотека „Родина” Стара Загора. Благодарим на Фондация „Детски  книги” и на издателство „Timelines store” за прекрасните книжки от колекцията  „Малки хора, големи мечти”.

В писмото, придружаващо дарението, пише:

„В края на изминалата тежка година праводържателите на поредицата  пожелаха българското издателство, ръководено от Борислава Борисова, да увеличи неимоверно цената на книгите или да унищожи целия наличен тираж и да прекрати договора си. Борислава взе решение да прекрати договора, но помоли да дари книгите на библиотеки в България чрез фондация „Детски книги”.

За едно издателство е много по-евтино да унищожи тиража си, вместо да го дари. Въпреки това днес Вие получавате 4 детски книги от чудесна поредица, която вече не е налична за продажба, заради вярата на издателката в силата на българските библиотеки.”

От името на читателите си библиотека „Родина” благодари сърдечно за щедрия жест. В отговор можем единствено да потвърдим, че вярата ни е взаимна и да си пожелаем още много разкошни книги за смели и креативни деца и качествени партньори като  Борислава Борисова и издателство Timelines store!

А след броени дни поредицата ще бъде в ръцете на малките ни читатели от Детски отдел и от още три филиала на библиотеката.

Екипът на библиотека „Родина”