Работилничка за кукли за малките си посетители отваря Старозагорският куклен театър

„В неделя ( 31 януари 2021г.) след представлението на пиесата „Звездичко“, работилничката „Моята кукла“ ще проведе първото си занимание с желаещите деца. Това съобщи за Dolap.bg зам.директорът на театъра Таня Калчева.- С помощта на нашите актьори и художници, децата ще направят своя Звездичко и ще си го отнесат със себе си у дома. Материалите, идеите, настроението и специалистите са от нас. Малките „сръчковци” очакваме да дойдат сами / ако са над 7 години/ или придружени от мама, татко, баба, дядо, кака, батко… Заедно ще рисуваме, ще моделираме, ще оцветяваме, ще кроим, ще лепим…И ще бъде много хубаво и незабравимо!“

Ателието е подходящо за деца от 4 до 10 години. Местата са ограничени до 20. Цената за участие е 5 лева на дете (придружителите не плащат такса).
Ателието „Моята кукла“ ще отваря врати веднъж месечно, след неделното представление.

Разбира се всички противоепидемични мерки са абсолютно спазени.

Според Таня Калчева, преди няколко години отново е имало подобно ателие, което се е радвало на много голям успех и интерес. Очаква се на някои от децата, точно от тук да тръгне творческият им път към кукленото изкуство. На добър час!

Росица Ранчева