Наградиха Снежана Маринова с плакет „Св. Климент Охридски“

На 28.01.2021 г. в тържествена обстановка, но при спазване на всички епидемични изисквания, НЧ”Свети Климент Охридски 1858г” Стара Загора чества своята 163-та годишнина.

След изпълнението на читалищния химн ”Славослов за Свети Климент Охридски”, председателят   д-р Иван Аяров изнесе кратко слово пред настоятелите, читалищните служители и художествени ръководители за историческия път на читалището и бъдещата му дейност.

Той изказа благодарност към Община Стара Загора в лицето на кмета

Живко Тодоров и заяви, че читалищните членове и гражданството очакват и настояват за въздигане на паметника на Свети Климент Охридски, за  благоустрояване на площад „ Македония” и довършване на основния ремонт на сградата,  за да не се превърне в дом на стотиците градски гълъби.

Д-р Аяров връчи наградата ”Свети Климент Охридски” – плакет на Снежана Тодорова Маринова „ за изключителен принос в библиотечната и родокраеведческа дейност в града и НЧ”Свети Климент Охридски 1858г”.

С вълнение той заяви:”Името Снежана Маринова е добре познато и обичано от старозагорската културна общественост. Име, отдавно вписано в културния летопис на града ни.Лъчезарната й усмивка, културата и професионализмът й са отваряли нееднократно вратите на Регионалната библиотека” Захарий Княжески”. Да е жива и здрава!Честита награда.”

Снежана Маринова не скри радостта си и благодари на читалищното настоятелство за високата оценка.

Тържеството завърши с поздравителен концерт в изпълнение на ВС”Розов свят”, оркестър и солисти към АНПТ”Зорница”.

Снежина Аврамова