Кметът на Стара Загора поздрави лекари и акушерки за Бабинден

Поради пандемичната обстановка, ритуалите свързани с Деня на родилната помощ в трите акушеро- гинекологични старозагорски клиники бяха извършени в тесен кръг. Послучай традиционния празник кметът на община Стара Загора Живко Тодоров изпрати поздравителни адреси на акушер-гинеколозите.

„Приемете сърдечни поздрави по повод празника на родилната помощ – Бабинден! Не случаен е фактът, че на 21 януари народът ни тачи този ден от древни времена и почита до днес грижите и радостта към новородените, към нашите наследници, посрещани в ръцете на по-възрастните и по-опитните от нас.
На всички лекари, акушери и баби поднасям поздравления за празника и използвам възможността да изразя благодарност и възхищение за неуморния Ви труд, на който сте орисани за радост на най-малките старозагорчета и техните родители!
На всички Вас желая здраве, свежи сили и по-спокойни бъдни дни, за да ни носите с гордост неповторимите мигове на щастие, в които приветстваме новия живот!“, се казва в поздравителните адреси на кмета.

Общо 2584 бебета са родени в болничните заведения в община Стара Загора, сочи справка на издадените през 2020 година актове за раждане в местната администрация. В сравнение с 2019 г. те са с 205 по-малко. Пресъставените актове от чужбина са 243, а през предходната година са били 392.