С медали започна 2021 г. за ОУ „Кирил Христов“ Стара Загора

Един златен и четири бронзови медала завоюваха шестокласници от ОУ „Кирил Христов“ в първия етап от седмото издание на националното състезание „Моята Родина“. С максимален брой точки и минимум време най-високото отличие – златен медал спечели Христо Неделчев от VI „г“ клас. На престижното трето място се класираха Дарина Стоева от VI „а“ клас, Денис Идиризов от VI „б“ клас, Павлина Антонова и Иван-Александър Кирков от VI „в“ клас. Всички участници във форува от училището получиха сертификати за отлично представяне. В началото на седмицата наградите на младите историци връчиха директорът на ОУ „Кирил Христов“ Господин Балъкчиев и заместник-директорът Марияна Йотова. Те подчертаха специалния принос на учителката по история Марияна Тодорова, която за поредна година подготвя ученици за успешното им явяване на националното състезание.

За нас е много добър атестат, че ОУ „Кирил Христов“ участва за четвърти път в това оспорвано състезание, че учениците ни имат възможност да се проявят и да докажат своите знания за българската история“, заяви в поздравлението си към отличените деца г-н Балъкчиев. Г-жа Йотова също поздрави изявилите се възпитаници на училището и им пожела успех и на следващия кръг. „Състезанието е интересно още и с факта, че учениците развиват умения и за бързо решаване на различни по вид тестови задачи. Доволна съм от представянето и се надявам и тази година да имаме участник в заключителния етап“, допълни г-жа Тодорова.

Основен организатор на националното състезание „Моята Родина“ е Педагогическата асоциация „Образование без граници“. Ученическата надпревара по история протича в два кръга, като състезателите отговарят при всеки етап на 20 въпроса за 40 минути. За всеки кръг се прави отделно класиране.

Учениците от ОУ „Кирил Христов“ участват по традиция и всяка година печелят призови места, с което затвърждават мотото на учебното заведение: „Който успява тук, ще успее навсякъде!“.

Таня Стоянова