Старозагорски ученици разработиха мобилно приложение за коледните празници

Ученическият съвет на старозагорската Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ прие като голямо предизвикателство ситуацията на обучение от разстояние – в електронна среда. Именно това провокира креативността сред учениците. Екип от гимназисти – от различни класове на училището, разработи иновативно мобилно приложение с име Merry Christmas Bulgaria. Целта му е да зарадва малки и големи за Коледа.

Програмният продукт има три функции: Първата опция е изтеглянето на късмети. Чрез нея всеки потребител може да си изтегли един от многото генерирани предварително късмети, специално подбрани от УС на ППМГ „Гео Милев“. Втората опция е специално за учителите от гимназията. Там те могат да прочетат написано прекрасно пожелание като използват специален код: 18122020ppmg. Последната опция отброява дните до Коледа и за всеки ден показва дадено предизвикателство, което трябва да бъде изпълнено за деня– като четене на книга или правене на сладко изкушение.

„Идеята е да има повече усмивки и щастливи моменти в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. Това приложение може да се отвори от всяка точка на планетата. За да се случи така, създателите разчитат то да се споделя колкото е възможно повече. Така младите хора се надяват да зарадват и повече българи по света“, споделят още от учебното заведение.

Линк към приложението:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.PPMGComunity.MerryChristmas&hl=bg&gl=US&fbclid=IwAR2A6Kab3kkMKmA4qYk4f_53acCoLTK4GH4vznCaNQAY-m8gJnyAFD4Y9Tk

Павлина Дудева