Нов шеф има на новините на БТВ

От днес новинарският отдел на БТВ, има нов шеф. Дългогодишният му ръководител – старозагорецът Венелин Петков е освободен.

Само още няколко дни ще гледаме другия старозагорец Антон Хекимян в сутрешния блок на водещата национална телевизия БТВ. Той е назначен за шеф на новините в медията на мястото на съгражданина си. Маргарита Атанасова, програмен директор в БТВ също е освободена.

Промените са на новия изпълнителен директор на телевизията Мартин Швехлак. Той е начело на медията само от седмица, но пък е категоричният избор на чешкия милиардер Петр Келнер и неговият фонд PPF – новите собственици на БТВ.

Със сигурност ще има и още промени в телевизията. Първо ще видим кого Антон Хекимян ще определи за свой заместник, а после и програмните промени. Самият Швехлак идва с много опит и първите усилия ще бъдат хвърлени в нови шоу програми, нови локални продукции в праймтайма и модерно съдържание. Промените в мениджмънта на медията са част от борбата за зрителска аудитория. Новият собственик очаква хъс, експертиза, умения, иновации и естествено огромни рекламни бюджети.

Източник:STZ 24.com

Снимка: BTV