Никол Добарова от 2 ОУ спечели национален конкурс за фотография

Никол Добарова, четвъртокласничка от Второ основно училище „П.Р.Славейков“ спечели първо място в Петия национален фото конкурс на Национално издателство за образование и наука “Аз Буки“ – „Моето училище е най-хубавото 2020“. Фотоконкурсът се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Стотици снимки на ученици от 1 до 12 клас от цялата страна и чужбина участваха в надпреварата, чиято цел е да се популяризира ученическото творчество и да се представи училищната общност през погледа на нейни членове. Първоначалната селекция на най-добрите фотографии е на учениците от Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Членове на авторитетното жури бяха: проф.д-р Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ, инж.Цветана Апостолова, директор на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, Олег Попов, единственият българин, участвал в международния екип на Агенция „Ройтерс“, д-р Адриана Любенова, преподавател по иконопис в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

На снимката-победител на Никол Добарова са трима малчугани, които разглеждат книги в Детския отдел на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора.

За този уловен миг на почуда в очите на момиченцето в средата и на потъналите в интересната книга нейни връстници от двете и страни, разказва пред Dolap.bg самата Никол, която се оказа сериозна млада дама с трайни интереси към фотографията и четенето.

„Мама и тате имаха малък фотоапарат, който ми подариха. С него направих и снимката и понеже много обичам да снимам, паметта му е вече пълна.

Когато бях в трети клас, ме снима преподавателят ни по информационни технологии Владимир Илиев и на мен много ми хареса самият процес, стана ми интересно. Така, както той прави тогава, гледах да уловя най-точния момент в снимката в библиотеката. Тя е от наше посещение с  първокласниците на г-жа Паскалева и г-н Илиев.“

Никол още няма читателска карта от Детски отдел, но ще си направи. В момента усилено чете поредицата за Пърси Джаксън, която й е любима. Предпочита да ходи на училище, пред дигиталното обучение вкъщи. „Така много по-лесно схващам преподавания материал, а и няма опасност да прекъсне интернет и да изгубя логиката“ – казва сериозно Никол.

От екипа на Долап.бг й пожелаваме да запечата още много вълнуващи мигове и да спечели още много конкурси!

Долап.бг