Диригентът Красимир Къшев засажда гора за своя рожден ден

Своеобразна гора ще посади известният старозагорски диригент и педагог Красимир Къшев по случай своята 60-годишнина.

Исках да оставя нещо за младите хора на Стара Загора и така в мен се зароди идеята за залесяване на гора. В подкрепа на каузата откликнаха и много от моите приятели – Николай Априлов, проф. Цветан Недялков, Димитър Щерев, Илия Ангелов, Орлин Горанов, формация „Диана Експрес“, доц. Веселин Койчев, Нелко Коларов и други. Без да се замислят те се съгласиха благотворително да вземат участие в концерт. Със средствата ще се закупят фиданки, които ще засадя край Стара Загора.

За жалост тази инициатива не успя да се осъществи през 2020 година, поради пандемията от COVID-19. Но през идната 2021 година, при благоприятна обстановка, старозагорци ще могат да се насладят на един великолепен благотворителен концерт под надслов „Да посадим гора за нашите деца“, разказа Къшев.

Събитието ще бъде по повод 60-тия рожден ден на талантливия диригент, а песните, които ще изпълнят емблематичните имена на българската музика, ще разказват за живота на Къшев.

Маестро Красимир Къшев допълни, че частица от неговата инициатива ще стартира на 19 декември 2020 г., когато той заедно с приятели, ще положат основите на Гората като засадят първите 600 фиданки в дъбравската курия. Мястото е съгласувано с Държавно горско стопанство – Стара Загора и Регионална дирекция по горите – Стара Загора.

Павлина Дудева