Правителството дава близо 14 млн. лева за проекти в област Стара Загора

За Община Стара Загора са осигурени 10 млн. лева за изграждане на Многофункционална спортна зала в парк „Артилерийски“.
Пет общини в област Стара Загора ще получат от правителството на Република България близо 14 млн. лева за реализация на проекти.

За Община Стара Загора са осигурени 10 млн. лева за изграждане на Многофункционална спортна зала в парк „Артилерийски“. Това стана ясно след днешното заседание на Министерския съвет. За нея до момента държавата е предоставила 4,5 млн. лева. Идейният проект за залата беше одобрен през юни 2020 г. Сградата ще има функции на спортно съоръжение с капацитет 5200 седящи места, конферентна зала, места за хранене и за развлечения и др.
За ремонт, реконструкция и благоустрояване на ул. „Пейо Яворов“ и ул. „Крачолови“ в Чирпан се осигуряват 799 000 лева, а за рехабилитация на участъци от улиците „Димитър Благоев“ и „Еделвайс“ – 1,200 млн. лева.
600 000 лева получава Община Гълъбово за реконструкция на водопроводната мрежа на село Главан.
За Община Николаево са осигурени 350 000 лева за ремонт на улици.
На Община Опан се предоставят 900 000 лева. От тях 450 000 лева са за ремонт на участък от четвъртокласен път село Бъдеще – село Кравино – Гълъбово. Останалите средства са за ремонта на участъка между село Княжево – село Кравино – село Пъстрен (от 9-и до 24-ти км, до границата с община Стара Загора).

Източник: ПП ГЕРБ -Стара Загора