Бъдещи лекари и медицински сестри от Тракийски университет – Стара Загора продължават да се включват като доброволци

Георги Нейков е на първа линия в борбата с COVID-19 в МБАЛ ”Д-р Хр. Стамболски” ЕООД гр. Казанлък. Той е студент в 3-ти курс, медицина в Тракийският университет: „На всички вече ни е известно опасността и предизвикателството „Коронавирус“. Когато чух призива студенти-медици да се включат в борбата на първа линия, не се поколебах да откликна веднага, и така се озовах в отделението за Коронавирус на МБАЛ ”Д-р Хр. Стамболски” ЕООД гр. Казанлък. Много бързо трябваше да премина от теория към практика, но това не беше трудно, благодарение на отличната подготовка, която получавам в университета. Имах късмета да попадна в страхотен екип – лекари, сестри и санитари, с които заедно се борим за всеки един живот. Въпреки опасността за собственото здраве и живот, всички са изцяло отдадени на грижата за пациентите. Спазвам стриктно наставленията на лекарите и съм щастлив, че мога да бъда полезен. Кое ме мотивира? Тук, в гр. Казанлък е формиран 23-ти Шипченски пехотен полк, под чиито знамена всички мои деди са били в битките за България на първа бойна линия. Сега е мой ред да бъда на първа линия в битката на нашето време!“

Медицинска сестра, 1-ви курс, в Медицинския факултет на ТрУ, дава дежурства всеки делничен ден в Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Тя е започнала с условие доброволният и труд да не се заплаща и да остане анонимна за обществеността.

Студентите от Медицинския факултет, от Медицинския колеж и от Филиала в Хасково се включиха в помощ на здравните заведения в цялата старана от самото начало на пандемията и продължават да се увеличават и да се борят.

Ръководството на Тракийския университет се гордее с отдадеността на своите студенти и ги поздравява за неуморния им труд.