ДГ „Мир“ е сред победителите в конкурса „Нестле за по-здрави деца“

Старозагорската детска градина № 20 „Мир“ завоюва второ място в програмата “Нестле за по-здрави деца”. Забавачницата ще инвестира наградата в открити съоръжения за катерене и баланс и изграждане на закрит фитнес кът.

Инициативата обединява усилията на компанията и тези на родители, учители и образователни институции, за да осигурят по-добро и здравословно бъдеще за българските деца.

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Стара Загора бе една от областите с най-много участници в конкурса – общо 494 деца от 5 училища и детски градини.

Програмата стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Министерството на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации. На финалния кръг от конкурса 10-те избрани училища и детски градини ще трябва да представят пред журито своята идея за реализиране на проект. На база цялата събрана информация журито ще определи кои са трите най-добри идеи за облагородяването на средата в училища и детски градини.