Коледни конкурси и инициативи в Стара Загора

Коледен конкурс на Община Стара Загора

 

Скъпи малки и големи приятели,

календарът бавно отброява дните, оставащи до Коледа. Всички ние с трепет и вълнение очакваме настъпването на най-светлите християнски празници, които носят в себе си вярата в доброто, надеждата за щастие и любовта, която изпълва сърцата ни.

Коледата влиза магически в домовете ни, понесла пълния с емоции, очарования и скрити вълшебства чувал. Тя идва с топлината от запаления огън, със събралата се около трапезата фамилия, с бодрата песен и благослов на коледарите, с пъстрите подаръци под елхата, с тихата бяла нощ, с грейналите усмивки по щастливите детски лица!

Скъпи приятели,

споделете с нас своите съкровени очаквания, нарисувайте своите крилати мечти, разкажете ни за вашия празник …

Очакваме до 14 декември 2020 г. вашите творчески откровения в нашия нов онлайн конкурс 🎆„Коледни вълшебства“🎆

Условия за участие:

🌠 Харесайте страницата „Култура и туризъм към Община Стара Загора“

🌠Споделете публикацията

🌠Изпратете на kulturastarazagora@gmail.com снимка или видеоклип на вашето коледно вълшебство, заедно с кратко послание, име, адрес, възраст и телефон за връзка

🌠Заявилите участие могат да изпращат от името само на един автор, не повече от две творби, като творбите им ще бъдат публикувани в страницата ни.

🌠Всеки участник ще получи индивидуална коледна грамота, а организаторите от отдел „Култура“ ще отличат трима от най-атрактивно представилите се и те ще получат и специален коледен магичен сет – украса, който да допълни празничното настроение в дома.

Очакваме ви!

 

 

Коледна инициатива, обявена от Къща музей „Гео Милев”

 

Коледно ни е!

 

Коледа не е само ден от годината, тя е магия, която ни дава надежда, че утре ще е по-добре от днес. С този празник са свързани стотици вярвания, а мястото му в календара, в края на годината, му отреждат ролята на време за равносметки.

Беше трудна година за всички културни институции и организации, които работиха и работят в тези необичайни условия. Това несъмнено даде отражение, както на начина на провеждане, така и на формата на събитията в културния живот. „Коледно ни е“ е онлайн събитие, своеобразен маратон на четенето по Коледа, в който ще се включат Къща музей „Гео Милев“, Музей „Литературна Стара Загора“, Библиотека „Родина“, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“ и др., защото на нас ни е коледно. Вярваме, че с историите, които подбрахме за Вас – нашата публика, ще добавим настроение и дух във Вашия ден.

Следете събитието ни във фейсбук! https://fb.me/e/iXTMHXM2f Всеки ден там ще Ви очаква нова коледна история!

Защото… Коледно ни е!

Снимка Жейна Желева