ДГ „Светлина“ усмихва медиците от първа бойна линия

Детска градина „Светлина“ Стара Загора, която винаги моментално откликва на всички актуални събития и сега показа своята съпричастност към медиците в Ковид отделенията в двете най-големи болници – УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и „Тракия“. С 40 вълшебни детски рисунки, те усмихнаха лекарите, сестрите, санитарите и доброволците, които са на първа бойна линия за спасяване на човешки животи. Посланието към всички тях е: „Пазете се! Благодарим ви, че ви има!“

„Стартирахме съвсем символично, като малък жест към персонала на отделенията,- обясни за Dolap.Bg директорът Йоанна Димитрова. – Предадохме картините – по 20 за всяка болница на Милка Колдамова, която е координатор на Националната кампания за подкрепа на медиците на първа линия. Картините са дело на децата и учителките. Някои са в рамки, други – на платна, но всички да нарисувани с много любов и творческо вдъхновение. Повечето рисунки бяха готови от работата ни със студенти, от извънкласна дейност и рисувани по различни поводи. Желанието ни е да се украсят кабинетите на лекарите и стаите на болните. Да им стане по-цветно, по усмихнато, да им вдъхнем вяра и сигурност в оздравяването“.

На 1 декември 2020 г. в Детската градина врати отвори „Сладкарската работилничка“. Намерението е всеки делничен ден, персоналът който е на работа, да произвежда по някакви вкуснотийки. В първия ден на месеца жените направиха 120 меденки и ги предадоха за персонала на Ковид-отделенията в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Днес преди обед дори в двора на градината се носеха аромати на печено тесто и масло. Оказа се, че се фабрикуват триъгълни банички, с които ще бъдат почерпени медиците от „Тракия“. Какво ще се прави утре- ще се реши в следобедните часове. „Почерпката“ ще се редува през ден до Коледа.

Г-жа Димитрова съобщи, че се очаква след отпуск да се върнат още служители, които ще се включат във важните предпразнични дела. А работа има да се върши „за целия китайски народ“: ще се правят стотици коледни подаръци за приятели у нас и по света, филмче за живота в градината, изпълнение на различни проекти и т.н.

Най-вероятно неспокойният творчески дух ще измисли и реализира още нещо, за което задължително ще Ви съобщим с удоволствие.

Росица Ранчева