Започнаха Дните на възхвала на Св. Климент Охридски

На 23 ноември 2020 г. пред сградата на НЧ „Св.Климент Охридски 1858“ официално бяха открити традиционните тържества „Дни на възхвала на Св. Климент, архиепископ Охридски“, посветени на патрона на читалището. Присъстваха членовете на читалищното настоятелство, служителите и граждани.

С решение на настоятелството, под звуците на химна на читалището, флагът на тържествата с образа на светеца издигна председателят д-р Иван Аяров. Огънят на тържествата запали читалищният настоятел Стефка Петкова.

Две изложба-базар, разположени във фоайето – на художниците Тончо Саманджиев и Минчо Минчев, откри д-р Аяров.

Всички прояви бяха проведени при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Тази вечер е концертът на ВС „Розов свят” и ДМФ „Звездопад”.

Утре 25 ноември 2020г. в храм „Света Богородица” ще се отслужи водосвет и благодарствен молебен, посветен на Свети Климент, архиепископ Охридски; . Освещаване на читалищните награди; Благослов за служителите, дарителите и читалищните деятели. Вечерта от 18:30 ч. е тържественият концерт на художествени колективи при читалището за наградените, дарителите и гостите.

В следващите дни предстои юбилеен концерт на Сево Киряков – солист на ансамбъл „Зорница” и приятели, съвместен проект на Театрална студия „Движение” и Театрална школа „Жест” към ЦПЛР – художествен ръководител Светла Тодорова. „Вариации по Ромео и Жулиета” от Шекспир, концерт на ВИГ „Пациентоза” и на танцова школа „Самодейни таланти” и представяне на книгата „Тракийски напеви” – автор Иван Аяров.

Снежина Аврамова