Онлайн бизнесът отваря врати за гимназистите

Поради сложната епидемична обстановка, проявите свързани с Дни на отворените врати в предприятия в България ще бъдат онлайн, съобщават от Търговско-промишлена палата- Стара Загора.

В периода 9 – 13 ноември 2020 г., Министерството на образованието и науката организира Дни на отворените врати в предприятия в България. Целта на инициативата, която е в рамките на петата Европейска седмица на професионалните умения е да се популяризира и повиши привлекателността на професионалното образование и обучение сред младите хора, в т. число дуалното обучение и да се подкрепи партньорството между бизнеса и професионалните гимназии, а също и запознаване и ориентиране на бъдещите гимназисти с бъдещата им професия.

Мотото на тазгодишната кампания е „Открий своя талант, своя път, своя избор“. Поради сложната епидемична ситуация, събитията ще бъдат организирани в електронна среда (уебинари, онлайн кариерни форуми, Facebook или други онлайн мероприятия), при спазване на противоепидемичните мерки, както от страна на училищата, така и от страна на фирмите-партньори. Планираните мероприятия ще продължат и извън рамките на седмицата.

Националната агенция за професионално образование и обучение е определена за Национална точка за провеждане на петото издание.

В област Стара Загора събитието се провежда в партньорство между Регионалното управление на образованието, областен управител, общинските администрации, Търговско-промишлена палата – Стара Загора и другите регионални работодателски организации.

Чрез приложените файлове можете да се запознаете с подробен списък на професионалните училища от област Стара Загора с планираните мероприятия за Дните на отворените врати, както и фирмите заявили отделно участие в тях. Дейностите са публикувани на сайта на Регионално управление на образованието – Стара Загора.

Само с активни и координирани действия от всички заинтересовани страни бихме могли да си помогнем при решаването на проблема с човешките ресурси.

Dolap.bg