Стартира поредното издание на Формула на Единството

Финалът за 6-ти пореден път ще бъде в Стара Загора

Остават 7 дни до приключване на квалификационния етап на Международната олимпиада „Формула на Единството“/ „Трето хилядолетие“ по математика.
Официален организатор на олимпиадата е Санкт Петербургският политехнически университет „Петър Велики“ и международната фондация „Леонадр Ойлер“. Олимпиадата е включена в списъка на олимпиадите на руското министерство на образованието и науката (2-ро ниво).
Квалификационният етап ще продължи до 12 ноември 2020 г. включително. Не по-късно от тази дата участниците трябва да се регистрират и да изпратят решения на задачите на журито чрез информационната система на олимпиадата.

Организационният комитет настоятелно препоръчва да не се отлага регистрацията в информационната система до последния ден.
Условия на задачите и подробна информация за олимпиадата можете да намерите на страницата
https://www.formulo.org/ru/olymp/2020-math-ru/
(Условията се публикуват на няколко езика; условията на руски се отварят, като кликнете върху бутона „Руски език“.)

Резултатите от квалификациите и списъци с класиралите се за финала се очакват до края на 2020 г.

Финалът за българските участници ще е през февруари 2021 г. във фондация „Миню Балкански“ в с. Оряховица, община Стара Загора.

България се представя традиционно добре във финала на олимпиадата.

В края на февруари 2020 г. вицепрезидентът на международната фондация „Леонард Ойлер“ е изпратил лично до кмета на община Стара Загора поздравления за организирания финала на територията на община Стара Загора.

Успех на всички участници!

Любомир Любенов