„Българският код за вкусно“ е най-новото издание на Музей „Етър“

„Българският код за вкусно“ – най-новото издание на Регионален етнографски  музей  на открито „Етър“. Книгата съдържа информация за храната и храненето на балканджиите в миналото, за особеностите на трапезата в делник и празник. В нея ще намерите 199 рецепти – записани, съхранени и представени на кулинарни фестивали и конкурси. Основен принос за настоящото издание има етнографът Величка Илиева, дългогодишен изследовател и пазител на българските традиции.

Книгата може да прочетете ТУК http://etar.bg/izdanie?fbclid=IwAR1TSDAuNsPNAK7XnaTyRChn50RJxYTry7dOFk2HbdIqe91xhyK1C1OGdh0

Книги, издавани от музей „Етър“ през годините, могат да бъдат закупени от Ретро книжарницата, която бе открита на 18 май тази година. Цените им са символични – от 1 и 2 лева. Ретро книжарницата е разположена близо до централния вход на музея и е част от Книгопродавницата, която от няколко години провокира интереса на любителите на музейна литература. За откриването на Ретро книжарницата бе избрана датата 18 май – Международен ден на музеите. Заради ситуацията, свързана със заболяването COVID-19, честването му тази година бе отложено за есента. От българската секция на ИКОМ – световната организация на музеите, на която РЕМО „Етър“ е член, изпратиха поздравителен адрес, прочетен от Светлозар Тодоров, ръководител на отдел „Културен мениджмънт“.