Почина първородният внук на цар Фердинанд

Той си е отишъл на 95-годишна възраст

Н а 95-годишна възраст на 3 ноември 2020 г. почина първородният внук на Цар Фердинанд – Н. Кр.В. Вюртембергският Херцог Фердинанд Ойген Албрехт Мария Йозеф Иван Рилски Филип Аугуст Клеменс Карл Роберт Лудвиг Борис Кирил Франц де Паула, съобщават на сайта на бившия премиер Симеон Сакскобургготски.

Херцогът е роден на 3 април 1925 г. Син на Н.Ц.В. Надежда, Княгиня Българска (1899-1958) и Херцог Албрехт Ойген, Херцог Вюртембергски (1895-1954). Детството на Херцога минава в Замъците Линдах и Карлсруе, учи в началното училище в Сен Гален, гимназия в Етал, Мюнхен и Швебиш Гмунд. Многократно е гостувал в България, заедно с Родителите си, братята и сестрите си.

По политически причини му е отказано правото да служи във Вермахта и е обявен за “негоден за военна служба” през 1943 г.

След войната постъпва в Университета Фрайбург в Брайсгау специалност “инженер-лесовъд”, който завършва през 1951 г. От ранна възраст, по почин на Августейшия си Дядо, започва да се занимава с ботаника и дендрология. Остава неженен и целия си живот посвещава на опазване на горите и лесовъдството! В линията на наследяването на Вюртембергското Херцогство беше шести по ред.

Очаква се деня и часа на опелото му в родовия на Вюртембергските Херцози Замък “Алтсхаузен”, край Равенсбург, Горна Швабия.

Източник: iStock Photos/Getty Images