Въвеждат интерактивен екскурзовод в къща музей „Гео Милев“

Интерактивен екскурзовод ще бъде представен днес от 17,30 часа в къща музей „Гео Милев“ в Стара Загора. Идеята е чрез интерактивния гид посетителите да могат да се запознаят освен с експозицията и с екземпляри от архива на музея, които не са широко популярни.

„Новият интерактивен екскурзовод ще даде възможност на всеки посетил дома на Гео Милев да се докосне до твореца. Всеки ще може да избере сам с коя част от творчеството на великия поет, публицист и преводач да се запознае“, споделя уредника в музея Ваня Сотирова.

Тя обясни, че са дигитализирани няколко писма от Гео Милев, могат да бъдат разгледани автопортрети и рисунки на автора. Посетителите ще имат възможност да чуят разказ от Пенка Касабова за нейния брат. Истинските ценители на твореца Гео Милев ще могат да гледат и филм, в който бащата на Гео- Мильо Касабов разказва за сина си.

Въвеждането на иновативния екскурзовод ще създаде нов творчески продукт, модерен прочит на наследените ценности и разбирането за значимостта на културния феномен Гео Милев. Проектът „Иновативно и интерактивно за Гео Милев“ се реализира от музея и старозагорския клуб „Отворено общество“. Финансирането се осигурява от Програмата „Ти и Лидл за по-добър живот“.